Vargar dödade två jakthundar

Två jakthundar, en jämthund och en stövare, har under de senaste dygnen dödats av varg.

En jämthund hittades i trasor i Nybo, cirka två mil väster om Edsbyn. Ägaren hittade inte hunden förrän endast rester återstod.Utanför Sunne dödades en stövartik i byn Östanbjörke. Tiken var lös ute på gården där den försvann. Ägaren hittade sedan hunden 500 meter från huset, ihjälbiten av vargar. Tidigare har en sällskapshund vargdödats på en gårdsplan i samma by.I båda fall har besiktningsmän från länsstyrelserna konstaterat att det är varg som dödat hundarna.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser