Vargangrepp på får utanför Kristinehamn

Kristinehamn (JJ) Under helgen dödades fyra lamm i ett vargangrepp utanför Kristinehamn. I går var det dags igen. Än så länge vet dock inte länsstyrelsen om det är varg som ligger bakom angrepp nummer två.

Maria Falkevik, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Värmland bekräftar att ett vargangrepp ägt rum utanför Kristinehamn under helgen. En besiktningsman från länsstyrelsen har undersökt de fyra dödade lammen.

Just nu är pågår undersökningen av de får som dödades igår, inte långt i från den plats där helgens angrepp ägde rum. Om det är varg som ligger bakom även detta angrepp vill inte Maria Falkevik spekulera i innan besiktningsmannens undersökning är klar.

Enligt uppgifter till Svensk Jakt skulle elstängslet runt hagen där de fyra lammen dödades varit i utmärkt skick. Däremot fanns det en del större stenar nära stängslet som vargen eventuellt kunde utnyttjat när denne tog sig in.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser