Vargaktivister vilseleder allmänheten

Kungsbacka (JJ) Skrönorna om vad som pågår i skogaran under vargjakten tar sig allt mer bisarra uttryck. Conny Andersson, företrädare för organisationen APU (Anti Poaching Unit) påstår på sin Facebooksida att APU-aktivister hittat en död vargtik som en 16-årig jägare skulle ha skjutit i magen. – Hela historien lögn från börja till slut, säger Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent i Värmland.
På APU:s officiella Facebooksida vilseleds också besökarna. Den här texten hör ihop med en bild på en blodfläck någon täckt med lite snö.

På APU:s officiella Facebooksida vilseleds också besökarna. Den här texten hör ihop med en bild på en blodfläck någon täckt med lite snö.

Conny Anderssons skrev på Facebooksida den 18 januari följande.

”Rangers fann igår en ung vargtik skjuten i Värmland. Licens jakt på vargen sker oetiskt och med stort lidande för vargarna. Vargtiken blev skjuten i magen som innebär ett stort lidande och långsam död. Jägaren var en 16 årig pojke. Vilket vansinne och övergrepp på det sårbara vilda.”

Enligt Gunnar Glöersen är alla Conny Anderssons påståenden felaktiga och på sin blogg under rubriken ”APU lögnen Mecka” går han igenom vad APU skriver.

– Vargen på den aktuella bilden som APU hänvisar till är skjuten av en 45 årig man. Någon 16-åring har över huvud taget inte skjutit varg.

Ingen varg har heller ”hittats” av några APU-aktivister utan de enda vargar som finns är de vargar som jägarna själva skjutit och sedan visat upp för länsstyrelsens besiktningsman, hävdar Gunnar Glöersen.

Jaktjournalen har sökt Conny Andersson för att få en förklaring till uppgifterna på hans Facebooksida men utan resultat.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser