Varg var hund?

Karlshamn(JJ) Det fotograferades ett djur norr om Prästslätten som bedömdes vara en varg. Men nu hävdar Magnus Ölander att det var hans hund.

I söndags märkte de att hundgrinden inte var stängd och att jämthunden Tjabo var på vift. De letade förgäves efter hunden. Några timmar senare dök ett djur upp vid en sommarstuga, några kilometer bort, och ett par fotograferade djuret.

Länsstyrelsens rovdjursspårare har konstaterat att det var en varg på bilderna. Ölander är dock övertygad att det är hans hund på bilderna. 
– Den är fruktansvärt lik en varg så jag kan förstå att man ser fel. Men det är min Tjabo, säger Magnus Ölander till Sydöstran.

Enligt länsstyrelsen finns dock flera vargspår i området och ett vargliknande djur har sett norr om Sölvesborg, det kan dock inte ha varit Ölanders hund.
Det här rapporterar Sydöstran.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser