Varg troligen påkörd

Järna(JJ) Den så kallade Hölövargen har troligen blivit påkörd. Under natten till fredag har en kvinna uppgett att det kan vara en varg hon körde på, efter väg 505.

Det upptäcktes blod vid olycksplatsen på fredag morgon, efter att viltvårdare med specialtränad hund kallats dit. 
Hunden tappade dock spåret efter flera timmars sökande.
Det här rapporterar Länstidningen Södertälje/lt.se.

– Det är inte bekräftat, kvalitetssäkrat, att det är varg som har blivit påkörd och blodet är inte analyserat, men det mesta talar för att det är en varg. Det är inrapporterat så i alla fall, säger Mikael Fransson, besiktningsman på länsstyrelsen, till Länstidningen Södertälje/lt.se.  

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser