Varg tog får på Koberg

Lagmansred (JJ) Ett får är bekräftat vargdödat på en gård som arrenderas ut på godset Kobergs marker i Västra Götalands län.

Angreppet skedde i en hage på en mindre gård som hyrs ut av godset. Kvinnan som har tre får i hage upptäckte den döda tackan i lördags och Bertil Andersson, besiktningsman på Länsstyrelsen har konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp.

– Vi har haft en del rapporter om varg i området under hela hösten. Senast för ett par dagar sedan dödades får av varg i Boråstrakten. Även här på Koberg har vargen varit förr. Jag har besiktat ett gäng dödad dovhjortar men inte några det senaste året, säger han.

Gården där attacken skedde ligger cirka en kilometer norr om riksväg 42 i höjd med Lagmansred kyrka.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser