Varg tog beagle på Kynnefjäll

Kungsbacka (JJ) En beagle dödades av varg på Suttene-Dalen, Kynnefjäll i torsdags. Ägaren, hemmahörande i Göteborg hittade inte hunden förrän på fredagsmorgonen.

Jägaren hade löst ett korttidsjaktkort på Munkedal-Lysekils arrendemark Suttene-Dalen,  Munkedals kommun i Bohuslän. Kent Hed som är ordförande för kretsen berättar att man vet att det emellanåt rör sig varg i området och att därför alla jägare som löser dagskort på marken upplyses om risken.

– Det är mycket tråkigt att sådant här händer, säger han.

Enligt Kent Hed hade det innan incidenten varit relativt tyst om vargobservationer på Kynnefjäll men nu har flera om än obekräftade obsar strömmat in.

– Jag pratade med besiktningsman Jimmy Carlsson i samband med attacken och det kan röra sig om en föryngring i här men det vet man inte säkert än.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser