Varg-Stig fick fotboja

Varg-Stig, Stig Engdal, Ed, som i förra veckan påbörjade ett fängelsestraff för att han skjutit en varg utanför sitt fårhägn har nu fått komma hem, försedd med fotboja.

– Det känns bättre så här. Framför allt för min hustru som mått väldigt dåligt på grund av ofredanden som vi råkat ut för den senaste tiden, säger Stig Engdahl, till Göteborgs-Posten.
Det blev inte fullt en vecka i fängelelse för Stig. Direkt han kom innanför murarna vid Östragård i Vänersborg ansökte han om fotboja, vilket också beviljades.
Med boja på foten får han de fyra månader som återstår av hans straff röra sig bortom sina egna domäner fyra timmar och dagen på vardagar, då han arbetar på grannens gård, samt två timmar per dag under helgen.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser