Varg sköts i fårhage

Örebro(JJ) I går morse sköts en varg i en fårhage vid Lindesberg. Orsaken var att vargen attackerat fåren och resultatet var sex döda djur.

Fårägaren sköt vargen med stöd av paragraf 28 i jaktförordningen. Sedan kontaktade fårägaren länsstyrelsen som skickade dit en besiktningsman. 

Enligt länsstyrelsen finns det ingen misstanke om något brott. Vargen överlämnades till polisen och skickas sedan vidare til Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.
Det här skriver länsstyrelsen i Örebro län om på sin hemsida.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser