Varg sköts i fårhage

Örebro(JJ) I går morse sköts en varg i en fårhage vid Lindesberg. Orsaken var att vargen attackerat fåren och resultatet var sex döda djur.

Fårägaren sköt vargen med stöd av paragraf 28 i jaktförordningen. Sedan kontaktade fårägaren länsstyrelsen som skickade dit en besiktningsman. 

Enligt länsstyrelsen finns det ingen misstanke om något brott. Vargen överlämnades till polisen och skickas sedan vidare til Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.
Det här skriver länsstyrelsen i Örebro län om på sin hemsida.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser