Varg skjuten vid hundattack

Idre (JJ) En varg sköts på onsdagen när den attackerade en hund i Idre i norra Dalarna.

Dalarnas tidningar berättar att jägaren var ute på förmiddagen när hans hund plötsligt attackerades av varg.

Han sköt vargen som dog på platsen.

– Hunden verkar ha klarat sig i livet. Det fanns skador på hunden men den är på väg till veterinär nu. Men den har överlevt i alla fall, säger Björn Forsberg på länsstyrelsens naturvårdsenhet till Dalarnas Tidningar.

– Vi har haft problem med tre vargar som rört sig nordväst om Idre, uppemot Flötningen och Storbo.  Där var det en incident mellan jakthund och varg under septemberjakten, berättar en jägare i Idre som Jaktjournalen talat med.

Det är en tredje vargattacken mot jakthund den här veckan i Dalarna. I måndags blev en jämthundshane svårt biten söder om Mockfjärd och på tisdagen sköts en varg i samband med en attack på en jakthund i Vika utanför Falun.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser