Varg skjuten i nödvärn i Dalarna

Garpenberg (JJ) Tidigare idag fällde en djurägaren en varghane enligt paragraf 28 då den och ytterligare en varg attackerade tamboskap norr om Garpenberg i Dalarna.

En djurägare upptäckte på förmiddagen två vargar inne i hagen bland sina kor. Han sprang ut och sköt först ett varningsskott utan att vargarna brydde sig om detta.

Djurägaren fällde då den ena vargen som visade sig vara en hanvarg.

– Besiktningsmännen har just varit på platsen och enligt deras telefonrapport är det inga konstigheter med det inträffade. Det går under paragraf 28 och ärendet stängs.

– Vi har också en öppen skyddsjaktsanmälan på just dessa två vargar, vi kommer att fatta beslut om eventuell skyddsjakt senare i veckan, uppger Fredrik Dalerum, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Dalarna.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser