Varg skjuten i Gräsmark

Gräsmark (JJ) Åklagare har inlett en förundersökning om grovt jaktbrott efter att en varg skjutits under torsdagseftermiddagen i Höjden i Gräsmark.

Det var en person som såg vargen och tyckte att den betedde sig onormalt och verkade sjuk. Efter att ytterligare en person kommit till platsen och efter att ha konsulterat länsstyrelsen så avlivade de vargen.

Polisen har omhändertagit djurkroppen och den kommer att skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för obduktion.

I nuläget vill inte polisen lämna ut några närmare uppgifter om på vilket sätt vargen skulle ha betett sig onormalt eller om personen som först såg vargen är jägare, rapporterar P4 Värmland.

AKTUELLT

Oenighet om höstens älgjakt i norra Dalsland

Dalsland (JJ) Flera jaktlag ställer helt in älgjakten i norra Dalsland eftersom de anser att det finns för lite älg. En helt förkastlig taktik, enligt Jonas Löfqvist, ordförande i det aktuella älgförvaltningsområdet.

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser