Varg rev jakthund i Orsa

Orsa (JJ) 11-årige älghunden Björne dödades av varg endast ett par kilometer från bebyggelsen i Hansjö.

Mikael Andersson jagade älg med ett par kompisar i Bjusberget mellan Frykåsvägen och Backängsvägen upp mot Grönklitt. Gråhunden Björne hittade en ko med två kalvar. Den ena kalven sköts och hunden följde efter de andra djuren.
Jägarna körde bil och pejlade under två dagar utan att få den minsta kontakt. Till sist hittade man resterna av Björne, endast huvudet återstod efter vargarnas attack.
Flera jägare i Orsatrakten beslutade efter händelsen att återigen uppvakta politikerna för att visa på hur omöjligt det blivit att jaga i skogarna kring Orsa. Länsstyrelsen besiktningsman har varit på platsen där Björne blev dödad och konstaterat att det var varg som varit framme.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser