Varg passerade Öxnevalla och Älvsered

Under veckan har en varg rört sig mellan Öxnevalla och Älvsered. Länsstyrelsen rovdjursspårare är 100 procent säkra, dessutom såg familjen Hansen, Öxnevalla, vargen utanför sitt hus.

När 14-årige Henrik Hansen, Öxnevalla, tittade ut klockan 07.00 i onsdagsmorse kom en varg gående på vägen. Även mamma Marie och pappa Niels kunde under flera minuter följa vargen som till slut vek av ut på ett gärde i riktning mot Kungsäter.
Hans Hellman, länsstyrelsens rovdjursinventerare och besiktningsman, följde spåren i fyra kilometer och var helt säker på att familjen Hansen sett varg. Hellman misstänker att vargen kan finnas i Horredstrakten.
Ett par dagar tidigare upptäcktes vargspår i Älvsered.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser