Varg påkörd utanför Nora

Nora (JJ) En varg kördes imorse på av en bilist strax norr om Nora i Örebro län.

Polisen tog emot anmälan om kollisionen vid åttatiden i morse. Personen som färdades i bilen fick inga skador, däremot kallades en eftersöksjägare ut till olycksplatsen.

– Vargen var inte död efter själva kollisionen, men strax efter det att jägaren kom till platsen, säger Stefan Wickberg pressinformatör vid polisen i region Bergslagen till SVT Nyheter Örebro.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser