Varg påkörd på motorvägen utanför Malmö

Malmö (JJ) En varg blev påkörd i förmiddags vid Tygelsjö söder om Malmö. Vargen dödades när den försökte korsa E6, rapporterar Länsstyrelsen i Skåne i ett pressmeddelande.

– Under morgonen var det flera personer som berättade att de sett vargen söder om Malmö. Vi har också uppgifter om observationer från Trelleborgstrakten i går, berättar Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

Enligt uppgift blev vargen påkörd vid 9.30-tiden när den försökte korsa motorvägen. Länsstyrelsen Skåne kontaktades av polisen och har varit på platsen och tagit hand om vargen.

– Det är en hane, ganska liten. Vi kommer inom kort att skicka vargen till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, för analys. Därifrån kommer vi att få närmare besked om var vargen kommer ifrån, berättar Bertil Nilsson.

För ett par veckor sedan rörde sig en varg på Bjärehalvön.

– Det är omöjligt att veta om det rör sig om samma varg. Bilderna från Bjärehalvön visade en varg med lite annorlunda färgställning. Men det är svårt att dra några säkra slutsatser av foton, säger Bertil Nilsson avslutningsvis i pressmeddelandet.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser