Varg på Varaslätten

Grästorp (JJ) Flera oberoende observationer från privatpersoner runt samhälllet Grästorp i Västra Götaland talar för att en varg rör sig i området.

Hund eller varg? Det är frågan. Foto: Privat
Senast i går meddelade ett par lokaltidningen att de under en promenad i ett friluftsområde i utkanten såg en varg som traskade över ett gärde framför dem. På kvällen för ett par veckor sedan såg en annan privatperson i samhället något som såg ut som en varg ute på tomten i skenet av utebelysningen.

Under hela vinterhalvåret har det runt omkring i södra Sverige dykt upp både bekräftade och obekräftade observationer på varg. I Göteborgsområdet och i Borås har varg nyligen fotograferats.

Närmsta vargreviret är det så kallade Bredfjällsreviret sydväst om Trollhättan, men där rör sig enligt länsstyrelsens rovdjursspårare endast en ensam tik. I höstas dödades ett antal får på östra sidan Göta älv, någon kilometer norr om Lilla Edet. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser