Varg- och vildsvinsurin till domstol!

Örkelljunga (JJ) Frågan om varg- och vildsvinsurin hamnar i Högsta förvaltningsdomstolens bord sedan den har beviljat prövningstillstånd i ett ärende mellan Jordbruksverket och en vildsvinsbutik i Örkelljunga.

Myndigheten har förbjudit butiken att sälja obehandlad varg-, älg- och vildsvinsurin eftersom man anser att urinen är en typ av naturgödsel som inte får importeras.
Urinprodukterna används för att hålla vilt borta från trädgårdar och odlingar.   Butiken, som överklagade beslutet, anser i stället att urinen är en jakt- och fritidsprodukt, och påpekar att den verkar genom att doften sprid från en sluten behållare och därför inte påverkar naturen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser