Varg nosade på gräsklippare

Ljusdal(JJ) Tord Strandberg blev något förvånad när han såg en varg ute på gården, den verkadee intresserad av hans gräsklippare. Händelsen inträffade i Norra Veckebo.

– Det var en varg som lekte med den. Den var framme och nosade, precis som om man tänker sig en hundvalp som vill leka, säger Tord Strandberg till Ljusdals-Posten/helahalsingland.se

Han tycker inte att det är bra att vargen var så nära huset. Först när han gick ut försvann vargen från platsen. 
Hans granne har också sett varg, det var två större vargar. 
Det här rapporterar Ljusdals-Posten/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser