Varg motade runt kossor

Gullspång(JJ) Nyligen hittade en djurägare nordväst om Gullspång en varg bland sina kossor. Djuren klarade sig dessbättre utan skador.

– Djurägaren märkte att kreaturen var oroliga så han gick ut. Då hade korna ställt sig i en flock och så var den en varg som motade runt dem. Han hade fått gå in närmare än 30 meter innan vargen ville gå undan, säger Gillis Persson, länsstyrelsens besiktningsman och rovdjursspårare, till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Totalt har han 35 rovdjursobservationer registrerade sedan i somras i området kring Skaraborg. Tio av dessa observationer var varg.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser