Varg jagade ryttare

Brottby (JJ) Kristin Norlander blev jagad av en varg när hon var ute och red på hästen Trooper i Brottby, norr om Stockholm. Mötet slutade med att vargen jagade ryttare och häst hem till stallet. En ungvarg som ville leka var länsstyrelsens kommentar till den vådliga upplevelsen.

– Först trodde jag att det var en hund, men när jag kom närmare såg jag att det var en varg. Den sprang in i skogen när vi närmade oss berättar Kristin

När hon fortsatte att rida började vargen springa efter. När Kristin stannade och skek försvann den åter in i skogen för att ganska omgående återvända och börja förfölja Kristin och hennes häst-

När vargen började springa efter dem satte hästen av i full galopp hem mot stallet, med vargen cirka fem meter efter som närmast.

–Jag var livrädd att den skulle nafsa i hästens ben, eller att jag skulle bli avkastad med vargen efter mig. Jag fick panik och blev helt genomsvettig. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, säger Kristin Norlander, till Lokaltidningen Mitt.

När hon ringde till länsstyrelsen i Stockholm fick hon beskedet att det är mycket ovanligt att en varg attackerar en häst och att det troligtvis var en ungvarg som ville leka.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser