Varg i Linghed

Linghed (JJ) En varg har setts runt samhället Linghed. Folk är oroliga och vill se vargen bortskrämd. Senast sågs den bara ett 20-tal meter från Kia Björkmans fönster.

– Jag såg vargen lunka ner för slänten som lutar ner mot ån, just utanför mitt hus. Jag sprang efter min kamera men då jag kom tillbaka till fönstret var vargen borta, berättar Kia Björkman för Dalademokraten. Linghedsborna tror att vargen kan vara sjuk och därför söker sig in runt husen för att leta mat. Det kan även bero på att det finns gott om sork i ån.
– Jag själv är inte speciellt rädd för vargen, men jag har grannar med små barn som är väldigt oroliga. Många som bor i området har bäbisar som sover i vagnar utanför husen flera timmar om dagen, det är klart de blir oroliga.
I området finns även hundar och katter som vargen kan tänkas ge sig på.
Stig-Åke Svenson, miljövårdsdirektör på länsstyrelsen i Dalarna, anser att  om ett fall blir så pass allvarligt att det beslutas om skyddsjakt så försöker man alltid skrämma bort djuret först. Enligt honom ska inget skjutas i onödan.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser