Varg fotograferad utanför Skellefteå?

Skellefteå (JJ) Det kan vara en varg som fotograferades vid halvtvå-tiden i natt strax utanför Ursviken, öster om Skellefteå.

Under vårvintern har varg rivit renar mellan Skellefteå och Umeå i marker runt Robertsfors. Nu misstänker man att det är en varg som fångats på en övervakningskamera natten till idag i trakterna av Ursviken.

Övervakningskameran satt intill en grävmaskin för att hålla kontroll på dieseltjuvar. Bildens togs klockan 01.23 och cirka 30 minuter före passerade även en hare. Observationen är inte kvalitetssäkrad men kan vara intressant att känna till för personer i området.

Övervakningskameran som övervakade en grävmaskin mot dieseltjuvar fotograferade detta hundliknande djur som tros vara en varg.
AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser