Varg fotograferad i Borås

Borås (JJ) Nu är det bevisat att det finns en varg i trakterna av Borås. – Vi har sett en bild och kan inte komma fram till något annat, säger Martin Rydberg, rovdjursspårare, på länsstyrelsen i Västra Götaland.

De senaste veckorna har samtalen till länsstyrelsen och inläggen på rovsobs.se ökat markant och många har hävdat att de sett varg i Boråstrakterna.

För ett par dagar sedan kom den bästa observationen från sjön Säven vid Bredared. Ett par lyckades fånga djuret på bild och den bilden har nu Martin Rydberg, rovdjursspårare på länsstyrelsen, granskat.

– Jag har pratat med kollegor och vi kan inte komma fram till något annat än att det är en varg, säger han till Borås Tidningen.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser