Varg filmad i Gävle?

Gävle(JJ) Busschauffören Ola Westman lyckades filma vad som troligen var en varg, vid Brynäs i Gävle. Nu kommer ytterligare ett vittnesmål om vad som tros vara en vargobservation i samma område.

Nils-Åke Nilsson uppger för Arbetarbladet/arbetarbladet.se att han tror det var en varg han såg i Brynäs i sluet på mars. Han gick med sin hund i området.

– Plötsligt såg jag en varg springa på Floravägen. Min hund Fredo blev så skärrad att jag nästan fick tvinga honom att fortsätta promenaden. Det har aldrig hänt förut att han bett sig så med andra hundar, säger Nils-Åke Nilsson till Arbetarbladet/arbetarbladet.se.

Hans arbetskamrater tyckte inte det lät så troligt. Men när han nu sett filmen på vargen som busschauffören tog så tycker han att det liknar det djur han såg.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser