Varg dödade två tackor

Veckebo (JJ) I helgen dödades två tackor av varg i Södra Veckebo i Gävleborgs län. Under den senaste tiden har vargobservationerna i bygden varit många.

Två vargar har setts vid ett flertal tillfällen runt Korskrogen, och i lördags hittades två får i en hage i Veckebo. Länsstyrelsens besiktningspersonal har konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp och nu har man satt upp stängsel vid en bäck där man tror att vargen tagit sig in i hagen.

Vargangreppet är det första i trakten sedan i fjol. Då sköts en varg efter att den angripit lamm i Veckebo. Detta rapporterar Ljusdals Posten.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser