Varg dödade smålandsstövare

Västra Fågelvik (JJ) En smålandsstövare dödades under jakt i helgen. Vargattacken skedde bara kilometer från norska gränsen utanför Västra Fågelvik i södra Värmland.

Enligt Länsstyrelsen i Värmlands rovdjursspårare Lasse Larsson, attackerades hunden när den drev hare.

– Terrängen i området var kuperad och hunden var utom hörhåll när attacken inträffadet. Däremot hade ägaren pejl och förstod att något hänt när hundens position slutade att röra sig, säger han.

Vargattacken är den andra under september månad i gränstrakterna mellan Dalsland och Värmland. I början av september dödades en blandrashund på en gård utanför Gustavsfors.

– Jag tror inte att det rör sig om samma vargar. Det finns i och för sig inget konstaterat revir i något av områdena, men sjöarna Stora Le och Silaren skär ner mellan de två platserna. I det senaste fallet tror jag att det snarare rör sig om norska vargar, men det är bara en spekulation från min sida, säger Lasse Larsson.

Vinterns spårsnö kan förhoppningsvis ge svar på frågan om ett nytt vargrevir har etablerats.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser