Varg dödade hund i Lakene

Lakene (JJ) En golden retriever blev dödad av en varg i Lakene utanför Hagfors. Ägaren släppte ut hunden på gårdsplanen för att rasta hunden som då attackerades och dödades av en varg.

Urban Mossberg, naturbevakare på länsstyrelsen i Värmland berättar för Värmlands Folkblad att  han började leta i området kring hunden där han senare hittade spår av varg.  
Mossberg kunde även se  att vargen hade börjat äta på hunden.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser