Varg dödade finnspets

Falun (JJ) En finsk spets attackerades och dödades av varg i Krusbo utanför Falun.

Händelsen inträffade i byn Krusbo i närheten av Källslätten. Den tvååriga finnspetsen Tira var lös på tomten och begav sig in en bit i skogen. Då hörde hundägaren hjärtskärande skrik från hunden. Han hittade sedan hunden svårt biten på flera ställen på kroppen.Svårt blödande fördes hunden till Falu djursjukhus. Men livet gick inte att rädda utan hunden dog. 
Viltexperter har kontrollerat platsen och kunde fastställa att det var en varg som dödat hunden. Någon dag tidigare har personer rapporterat att det funnits vargspår i trakten.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser