Varg dödad med skoter på sjön Fansen

Gävle (JJ) En privatperson hittade vargspår och blod i snön och anmälde upptäckten till polisen. I dag står två personer inför rätta misstänkta för att ha kört över vargen vid ett flertal tillfällen och sedan slagit ihjäl tiken med en träpåk. Männen är misstänkta för grovt jakbrott.

Polisen har säkrat spår på brottsplatsen, bland annat har man funnit urin som kunnat bindas till en misstänkt 51-åring. Uppgifter från en telemast visar att 51-åringen och en 41-åring uppehållit sig på platsen vid det aktuella tillfället.   

Båda männen nekar till att ha något med vargens dödande att göra. 51-åringen har inte kunnat ge någon rimlig förklaring till varför telemasten vid Fansen visade att han och 41-åringen ringt varandra, vid inte 24 tillfällen, under helgen när vargen dödades.  

41-åringen hävdar att de hårstrån från en varg eller hund hittats på hans skoter kan ha fastnat när han kört förbi en älg som slagits av varg eller så har hårstråna fastnat när skotern varit utlånad.  

De två män som är åtalade för grovt jaktbrott riskerar uppemot fyra års fängelse.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser