Varg avlivades med stöd av §28

Västra Ämtervik (JJ) En fårägare sköt i söndags en varg som uppehöll sig i en fårhage. Enligt Margareta Åkerman på Länsstyrelsens i Värmlands län har inget olagligt skett. Fårägaren agerade i enligthet med jaktförordningen, rapporterar Nya Wermlands tidning.

Det var tack vare en observant granne som upptäckte ett får som rymt ur hagen som ägaren märkte att något var på tok. När ägaren kom fram till hagen såg han två döda får inne i den, men han såg också vargen som låg bakom attacken.

Ägaren försökte skrämma i väg vargen som inte lyckades ta sig ut ur hagen. Ägaren sprang då tillbaka till huset, hämtade ett gevär och sköt ihjäl vargen. Enligt Nya Wermlands Tidning har fårhagen ett fyrtrådigt elstängsel.

Med tanke på skadorna på fåren tror Margareta Åkerman att det kan ha befunnit sig fler vargar i hagen från början.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser