Varför minskar vargstammen?

Vargstammen minskar i Västra Götaland. Jaktbrott kan inte uteslutas menar Erold Coleman, polisens jaktbrottsutredare i Uddevalla. Nu väcker polisprofessor Leif GW Persson frågan om jaktbrott när ämnet tas upp i Veckans brott på tisdag kväll.

 Varg stammen omsätts i allt högre hastighet i Västra Götaland, Kroppefjäll, Kynnefjäll och i Dals Ed-Haldenreviret.

– Någonting ser ut att vara som det inte borde, säger Coleman, som också kommer att vidröra ämnet i tisdagens tv-program. Länsstyrelsens rovdjursspårare Jimmy Carlsson har under sina mångåriga vandringar i fällen runt Uddevalla och i Dalslandsskogarna konstaterat att alfaparen ombildas med allt tätare mellanrum.

– I dag har vi inte allmänheten med oss på den förda rovdjurspolitiken och då blir det problem.  Jimmy Carlsson säger till tidningen Bohuslänningen att vi måste få tillbaka en rovdjursförvaltning som innefattar licensjakt, om människor ska få tillbaka respekten för rovdjuren.

Enligt Erold Coleman, saknar polisen belägg för att det skulle finnas en omfattande tjuvjakt. Men man saknar också svaren på varför vargstammen minskar i Västra Götaland. Coleman tror att den illegala jakten skulle minska om det infördes licensjakt på varg.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser