Var det björn som skrämde kvigor?

SVENSBYN(JJ). Var det björn som skrämde kvigor i Svensbyn, utanför Piteå, två dagar i rad? I går försökte man fortfarande få in ett 40-tal kvigor som hade flytt i panik. - Det är garanterat en björn som skrämt dem, säger lantbrukare Fredrik Grahn till Piteå-Tidningen.

I måndags bröt djuren igenom ett nära två meter högt renstängsel och flydde i panik. 
Efter ett omfattande arbete hade de flesta djur fångats in. 
Men på tisdagen hände samma sak hände igen. Det var då ännu fler djur som flydde och spred sig över större områden än under måndagen.

Fredrik Grahn driver lantbruket med Leena Lönnholm. Och paret tror att det blir svårt att fånga in alla djur som rymt.
Fredrik konstaterar att de inte kan komma med några konkreta bevis i form av exempelvis färsk björnspillning, detta gör att man inte heller får hjälp av länsstyrelsen med skyddsjakt. 
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser