Vapenskåp stulet och återfunnet i Dalarna

Ett vapenskåp som stulits i Stora Skedvi har återfunnits i en annan del av Dalarna.

Det är Dalarnas Tidningar, DT, som rapporterar om stölden som inträffade i Stora Skedvi den 25 november.

– Någon hade sett hur några bar ut något som liknade ett vapenskåp ur en kåk, berättar polisinspektör Jan Blomqvist till DT.

Vapenskåpet har sedan påträffats i trakterna av Borlänge-Säter. Polisen vill inte berätta om några ytterligare detaljer i ärendet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Ny vargattack i Småland natten mot fredagen

Ännu en vargattack mot får inträffade natten mot fredagen vid fårbesättning i Gislaveds kommun. – Sex får dödades och två får saknas, säger Jens Mattsson vid länsstyrelsen i Jönköpings län.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼