Vapenskåp stals vid villainbrott

Söderköping(JJ) Ett vapenskåp med flera vapen har stulits från en villa i Fruängen, Kollberg. Polisen vill gärna ha in tips från personer som eventuellt kan ha gjort intressanta iakttagelser i samband med denna händelse.

Inbrottet och stölden har skett någon gång mellan fredag och söndag. I skåpet fanns både älgstudsare och kulgevär, samt salongsgevär och luftgevär.

Vid inbrottet stals även bland annat kontanter och en bilnyckel.
Det här rapporterar Norrköpings Tidningar/nt.se.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser