Vapenhandlare skeptisk mot moderat förslag

Göteborg (JJ) I ett nytt omfattande förslag på förbättringar inom jakt, skytte och vapen vill Moderaterna ge vapenhandlare möjlighet att lämna ut vapenlicenser själva. Christian Berndtsson, delägare i Jaktiabutiken JG Jakt i Göteborg har tror dock inte förslaget någonsin kommer att bli verklighet.

Moderaternas jakt- och skyttegrupp har kartlagt de problem som i dag påverkar jakten, vapenhandeln och skyttemöjligheterna i Sverige. Ett av deras förslag är att ge auktoriserade vapenhandlare utbildning så att de själva kan lämna nya licenser till jägare som vill byta eller köpa nytt vapen i samma kaliber som det gamla.

På JG Jakt i Sävedalen i Göteborg hade man önskat att förhållandena förbättras avsevärt. Christian Berndtsson är delägare i vapenhandeln och ser i dag ingen ljusning på handläggningstiderna.

– Vi kände stor tillit till Polismyndigheten i Västra Götalands län i våras när vi blev lovade fyra veckors handläggningstid men det är fortfarande 16 veckor, säger han.

Möjligheten att själva utfärda licenser hade enligt Christian Berndtsson varit idealiskt, men han tror aldrig att det kommer bli verklighet.

– Om vi fick rätt utbildning hade det säkert gått att lösa men Polismyndigheten kommer aldrig släppa kontrollen. De har ju inte ens kontroll över handläggningen som det ser ut nu.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser