Väntat besked kring utebliven vargjakt

Göteborg (JJ) Förvaltningsdomstolens beslut om att stoppa vargjakten står fast. Kammarrätten i Göteborg prövar inte beslutet eftersom jakttiden är slut.

Redan innan vargjakten skulle dra i gång förutspådde Gunnar Glöersen på Svenska Jägareförbundet utgången.

– Då är vi tillbaka på ruta ett igen. Man kan säga att det vilar ett tungt ansvar på Regeringen. Man kan inte ha en domstolsprocess som tar två år. Så är det bara, sa han en intervju med Jaktjournalen i mitten av februari.

Nu har Kammarrätten i Göteborg meddelat att de fastställer förvaltningsrätten i Karlstads dom angående licensjakten i Värmlands län och Örebro län. Kammarrätten tar inte upp målet eftersom licensjakttiden löpt ut.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser