Väntar på ersättning för vargdödade alpackor

Kil (JJ) För en månad sedan attackerade varg och dödade sex alpackor hos Sven Perssons familj i Smedstad utanför Kil. Angreppet är ett hårt slag mot familjen ekonomi och man har inte fått något besked om ersättning från länsstyrelsen

Sven Persson värderar flera av de vargdödade alpackorna till 80 000 kronor styck. Hur det blir med ersättningen vet han ännu inte.

Länsstyrelsen hänvisar till att alla handlingar inte är inne och det är svårt att tolka reglerna. De vill inte kommentera vilka summor det kan handla om för de dödade djuren eftersom inga beslut är fattade.

Maria Levin på Viltskadecenter säger till Västervik Tidning att det inte finns några riktlinjer för ersättning av rovdjursdödade alpackor.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser