Vann Älghund-SM överlägset

Mullsjö (JJ) Det blev en rafflande SM-tävling för älghundarna i Mullsjö, men till slut kunde jämthunden Erskorsgårdens C-Ställa med husse Anders Vikström, Krylbo ta hem segern.

Årets vinnarekipage i Älghund-SM 2017. Foto: Robin Carlander

Det har varit ett spännande älghundmästerskap i skogarna utanför Mullsjö. Startfältet har varit jämnt och någon solklar vinnare var inte given när kollegiet samlades klockan fem.

Men nu står det klart att jämthunden Erskorsgårdens C-Ställa med husse Anders Vikström, Krylbo, Östsvenska Älghundklubben står som segrare. C-Ställa gjorde ett kanonprov på 89,5 poäng, hela 16 poäng mer än tvåan Bräntbackens Hylsa med ägare Johan Jakobsson, Dala-Järna.

Se hela resultatlistan här

I Jaktjournalens decembernummer kommer ni kunna läsa ett stort reportage med allt från årets Älghund-SM. Spana också in tävlingsloggen och direktsändningen från SM-studion på vår SM-sajt.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser