Valparna i jättekullen lever och mår bra

Tostared (JJ) Det har gått bra för jämthundsvalparna som föddes i jättekullen hos Fredrik och Annika Gustafsson. – Alla 16 mår bra i sina nya hem, säger Annika Gustafsson.

Annika och Fredrik Gustafsson med sin jämthundstik Lulu som fick en jättekull. Foto: Privat

Det var början av oktober som jämthundstiken Asikkolahden Lulu på Jämtesjöns kennel i Västra Götaland började valpa. Innan hon var klar hade det kommit otroliga 17 valpar.

– Jag har fött upp hundar sedan 1992 och haft alla möjliga raser. Bland jakthundar är det labrador, tax, cocker spaniel och jämthund, men jag har aldrig varit med om något likande. Vi trodde inte att det var sant när valp efter valp föddes, berättade Fredrik Gustafsson i Jaktjournalen.

Såldes på tre dagar

En valp dog men resterade 16 utvecklades väldigt bra.

– Vi har nog aldrig haft en så jämn kull tidigare, konstaterar Annika Gustafsson.

Det blev enorm efterfrågan på valparna. Alla tingades på tre dagar och det blev även tio spekulanter kvar i kö.

– Tiken som födde efter Lulu fick sju valpar, så vi lyckades inte beta av kön heller, säger Annika Gustafsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.
ANNONS ▼