Valberedningen överkörd

Hestra (JJ) Under Svenska Jägareförbundets årsstämma i Hestra i Jönköpings län fick valberedningen se sig överkörd av de inbjudna delegaterna, när förbundets nya styrelse skulle utses.

Redan innan årsstämman hade en del kritiska röster höjts kring valberedningens förslag till ny styrelse. Representanter från förbundet i varglänen menade att förbundsstyrelsen måste ha representation även från dessa delar av landet.

Om valberedningen hade fått igenom sitt förslag hade styrelseposterna varit ojämlikt fördelade geografiskt.

Både valberedningens förslag på Cecilia Wennerholm, Stockholm och på Henrik Treschow, Lund ogillades av ledamöterna som genomförde en sluten omröstning var sina respektive regioner och i stället valde in Angelica Johansson, Falköping och omvalde Torbjörn Larsson.

Svenska Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare var inte nöjd med kritiken mot valberedningens förslag.

– Länsföreningarna är autonoma och självständiga. Det är ni som utser förbundsstyrelsen. När valberedningen inte får stöd har inte ni gjort ett bra jobb. Vi ska inte ha en process som inte fungerar, säger han till Svensk Jakt.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser