Vägverket vill riva bäverdammar

Älvdalen (JJ) Vägverket vill riva två bäverdammar i Älvdalen eftersom bävrarnas dämningar riskerar att skada vägarna.

Vägverket har ansökt om att få riva dammarna hos länsstyrelsen. Ansökan gäller dammar vid väg 1063 och 1037 nära Nornäs och mellan Idre by och Idre fjäll.
Den som vill avlägsna en hydda eller riva en damm måste söka tillstånd hos länsstyrelsen om det ska ske mellan den 1 september och den 1 maj.
Om åtgärden ska utföras på hösten kräver länsstyrelsen oftast att bävern eller bävrarna ska avlivas eftersom de riskerar att frysa ihjäl om de inte har någon hydda över vintern.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser