Utskott avslog förslag om senarelagd ripjakt i fjällen

Stockholm(JJ) I går sa riksdagens miljö- och jordbruksutskott nej till ett förslag om en senarelagd ripjakt i fjällen.

Utskottet sa nej till flera motioner som på något sätt handlar om jakt och viltvård. Totalt var det 22 förslag som behandlades.

Två moderata motioner, som handlade om att ta bort eller titta på  dubbelregistreringen av jakt ovanför odlingsgränsen, fick också avslag i utskottet. Orsaken är att en särskild utredare redan utreder detta.

Motionen om att senarelägga ripjakten i fjällen fick alltså också avslag, det var två moderata riksdagsledamöter som skrivit den.
Det här rapporterar Oddasat.se/sverigesradio.se.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser