Utreds för olagliga kameror

Norrtälje (JJ) När polis och miljöutredare skulle undersöka ett misstänkt jaktbrott hittade de flera olagliga åtelkameror. Nu utreds en person för att ha satt upp kamerorna.

I början av april sköts ett lodjur utan tillstånd i trakten kring Rånäs. Någon har efter dödandet försökt elda upp kroppen. När polis och miljöutredare kom för att söka av området kring brottsplatsen hittade de fyra åtelkameror som saknar tillstånd från länsstyrelsen.

– Man ska kunna röra sig i naturen utan att bli filmad, säger miljöåklagare Åse Schoultz vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Östersund. Schoultz utreder både åtelkamerorna och fallet med det skjutna lodjuret.

I fallet med åtelkamerorna misstänks nu en person om brott mot kameraövervakningslagen och hen har tilldelats en offentlig försvarare. I fallet med lodjuret finns fortfarande ingen misstänkt.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser