Utredning om vargattack på djurpark dröjer

Östergötland(JJ) Det verkar ta lång tid innan förundersökningen om vargattacken på Kolmårdens djurpark är klar. Den tragiska dödsolyckan inträffade för ett år sedan och utredningen kanske blir klar först om ett år.

Det var en kvinnlig djurskötare som dödades vid attacken. Både polis och åklagare utreder händelsen. 
– Det här ärendet är unikt, det är en komplicerad lagstiftning som vi har att hantera och det är en hel del utredningsmaterial som man måste samla in och igenom. Vi måste vara väldigt noggranna med våra undersökningar i detta fall och det är det som det tar tid, säger miljöåklagare Jan Andersson till Sveriges Radio P4 Östergötland.

Mats Höggren, zoologisk chef för djurparken, säger till Sveriges Radio P4 Östergötland att han hoppas på ett snabbt beslut från åklagaren. I övrigt vill han inte kommentera förundersökningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser