Utredning om skjuten varg nedlagd

Vansbro (JJ) Polisutredningen kring den varg som påträffades död vid vattenkraftverket i Eldforsen utanför Vansbro har lagts ner.

Miljöåklagaren Åse Schoultz väljer nu att lägga ner förundersökningen om grovt jaktbrott. Vargen som hittades i Västerdalsälven hade kulhål i kroppen  men eftersom det är omöjligt att bevisa vem som skjutit och sänkt vargen i älven blir det ingen vidare polisutredning.

Vargen var en hanne som föddes i Närsenreviret 2013. Obduktionen visade att eltråd var bunden runt huvud och ben och att vargen hade sårkanal genom kroppen.

– Vi har inte haft någon eller några misstänkta och ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt, säger Åse Schoultz till Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser