Utredning om miljonsvindel mot Dreverklubben dröjer

Den misstänkta miljonsvindeln mot Svenska dreverklubben har hamnat i rättslig långbänk. – Det händer absolut ingenting i utredningen, säger ordförande Magnus Enocson.

Dreverklubbens anmälan om misstänkt förskingring prioriteras inte av polisen. Foto: Per Jonson och Gettyimages, montage

Den 11 mars polisanmälde Svenska dreverklubbens centralstyrelse misstänkt förskingring och trolöshet mot huvudman.
Jaktjournalen har rapporterat om saken här.

Man hade upptäckt att ett av föreningens konton tömts på pengar. Som Jaktjournalen erfar och tidigare rapporterat rör det sig om ett belopp på omkring en miljon kronor.

– Ja, det är ett sjusiffrigt belopp, bekräftar i dag Svenska dreverklubbens ordförande Magnus Enocson.

”Händer absolut ingenting”

Men hos rättsväsendet är ärendet inte prioriterat.

– Det har tillsatts en åklagare men inga utredande poliser. Det händer absolut ingenting och vi får besked att polisen har många ärenden och dåligt med resurser, berättar Magnus Enocson.

Det är ingen risk att föreningen går omkull, men det har ändå fötts en idé om att höja medlemsavgiften.

– Vill vi exempelvis göra en IT-satsning, programvara för utställningar, drevprov och liknande, så har vi inte pengar till det just nu. Men det finns inga beslut tagna om höjd medlemsavgift – det avgörs på Dreverstämman. Vi tittar även på andra sätt att förbättre ekonomin, säger Magnus Enocson.

Jaktjournalen söker polis och åklagare för en kommentar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 17 21

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser