Utredning om illegal vargjakt kan dra ut på tiden

Västmanland (JJ) De fem män som misstänks för bland annat illegal vargjakt kan få vänta länge på beslut om eventuellt åtal.

Land Lantbruk skriver att åklagare Lars Magnusson väntar på provsvar från tekniska undersökningar av bland annat datorer och vapen.

– Jag hoppas att det här ska vara klart framåt vårkanten, men om det tar längre tid så beror det på att polisen inte avsätter de resurser som behövs, säger Lars Magnusson till Land Lantbruk.

Det var den 26 oktober som fem män greps, anhölls och häktades misstänkta för illegal rovdjursjakt. De fem västmanlänningarna nekar till brott och har försatts på fri fot.

Lång kö

Industriledaren och vargdebattören Karl Hedin är en av de misstänkta och hans försvarare, advokat Sven Severin, är kritisk till att utredningar av det här slaget kan få dra ut på tiden som de gjort i flera fall de senaste åren.

– Det här är ett systemfel. Mer än ett halvår borde det inte ta. Annars får man antingen lägga ner eller sätta till mer resurser, säger Sven Severin till Land Lantbruk.

Liselott Sundberg på Nationellt forensiskt centrum bekräftar för tidningen att det är lång kö till undersökningar av vapen och DNA.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼