Utökad gråsälsjakt på Gotland

Gotland (JJ) Naturvårdsverket tillstånd att skjuta ytterligare 20 gråsälar på Gotland fram till årsskiftet. Hittills i år har 25 sälar skjutits kring ön.

Skyddsjakten har pågått i tre år på Gotland eftersom sälarna äter upp fisk och skadar fiskeredskap.

Därför har länsstyrelsen nu ansökt hos Naturvårdsverket om att gotländska ­ägare ska få skjuta ytterligare 20 sälar kring Gotlands kuster i år.

– Det blev en överskjutning helt enkelt, jägarna kom snabbt upp i de 25 grå­sälar som från början fick skjutas, så för att det inte ska bli olaglig jakt har vi nu fått beslut om att kunna skjuta ytterligare 20 sälar i år, berättar Rolf Gydemo, fiskekonsulent på länsstyrelsen, för Gotlands Allehanda.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser