Utländska besökare fick se 57 älgar!

KIRUNA(JJ). Under en älgsafari från Kiruna till Nikkaluokta observerades 57 älgar. – Det var nytt rekord, berättade guiden Petri Tuominen för Sveriges Radio Ođđasat.

Jo Lane från London var med på resan, tillsammans med dottern, och fick en fantastisk upplevelser. Det var första gången Jo Lane såg älg.

Rekordresan gjorde att det gamla rekordet med 44 älgobservationer slogs med råge. 
Petri Tuominen menar att det är kylan och det faktum att det snöat som gör att älgarna klumpar ihop sig och går efter varandra.
Det här rapporterar Sveriges Radio Ođđasat.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser